Karpatingowy miód wielokwiatowy powstaje w „Pasiece pod modrzewiami” w Rozdzielu – miejscowości położonej w otulinie Magurskiego Parku Narodowego. Jest to pasieka stacjonarna, z 50 ulami, która znajduje się w małym zagajniku leśnym, pomiędzy modrzewiami – stąd też jej nazwa. Właścicielem pasieki jest Marcin Byczek.
Miód przygotowywany jest z surowców pochodzących z własnej pasieki, które pszczoły pozyskują w najbliższej okolicy. Wytwarzany jest w tradycyjny, naturalny sposób, z uwzględnieniem wskazówek i doświadczeń znajomych pszczelarzy. Rozlewany jest do szklanych słoików o pojemności 900 ml, 500 ml oraz 300 ml.
Miód wielokwiatowy uznawany jest za naturalny antybiotyk, hamuje rozwój baterii, grzybów i wirusów, pierwotniaków oraz paciorkowców, pomaga leczyć katar sienny, alergie, przewlekłe stany zapalenia gardła, przeziębienie, choroby serca. Reguluje także ciśnienie mięśnia sercowego. Smak miodu wielokwiatowego jest zmienny – zależy on od kwiatów, z których zbierany jest nektar kwiatowy.